Sukulentler
NEŞELİ SUKULAR
Halk arasında sık sık "dikensiz kaktüs" olarak adlandırılsa da Sukulent, Kaktüs cinsini kapsayan bir başlıktır. Yani aslında kaktüsler dikenli sukulenttir :) Genel olarak sukulent türleri dayanıklıdır, su tutma kabiliyetlerii yüksektir, yaprakları etli ve dolgundur.
Sukulent türleri birbirinden oldukça farklı özelliklere sahip olabiliyor. Soğuğa dayanıklı olup biraz dikkat edilirse soğuk iklimlerde yaşayabileni de, tropik iklimde yaşayıp sıcak isteyen türleri de mevcut. Boyları, renkleri, yaprak tipleri oldukça çeşitli. Sukulent sıcak mevsimlerde büyüyüp gelişirken, soğuk mevsimlerde uyur. Her türde farklı da olsa yeni dallarında çiçekler açar ve bazı türlerde bir de rozet bulunur. Bu dayanıklı canlılar güçlü yapraklarından çelikleyerek ya da köklerinden ayırma yöntemiyle çoğaltılabilir. Çoğaltma için en elverişli dönemler yaz aylarının hemen öncesidir.
Oldukça dayanıklı canlılar olduklarından dolayı sukulent bakımı gayet kolaydır. Sukulentler etli ve su tutabilen bitkiler olduklarından fazla sulama gerektirmezler. Aksine, fazla sulama sukulent için iyi değildir, çürümesine sebep olabilir. Sukulentin toprağını nemli tutmak su ihtiyacını karşılayacaktır, veya sprey sulama da bunun için iyi bir yöntem. Sukulentinizi çeşidine ve ortam şartlarına göre iyi dinlendirilmiş musluk suyu ile nemlendirebilirsiniz.
Siz de onlarca sukulent türü arasından hoşunuza gidenleri alın ve ister ev-ofis dekorasyonunuz için, ister teraryumunuz için kullanmaya başlayın! Bir diğer muhteşem teraryum bitkisi türü olan kaktüslere ise buradan ulaşabilirsiniz.